معرفی بهترین محصولات

لیزر موهای زائد در بارداری

لیزر موهای زائد در بارداری

لیزر موهای زائد در بارداری

خانم ها همیشه رشد موهای زائد در بدن خود را ناخوشایند می دانند و دوست دارند پوستی بدون مو، صاف و نرم داشته باشند. از قدیم الایام تا به امروز راه های گوناگونی برای از بین بردن موهای زائد به وجود آمده اند که بیشتر آنها موقتی و برخی دائمی هستند.

از میان این روش ها لیزر موهای زائد بهترین روش دائمی برای حذف موها می باشد. این روش روز به روز بر تعداد طرفدارانش افزوده می شود و حتی آقایان نیز برای از بین بردن موهای زائد خود به آن روی آورده اند. در این مقاله به طور اختصاصی به بررسی لیزر موهای زائد در دوران بارداری میپردازیم.

نحوه عملکرد لیزر موهای زائد به چه صورت است؟

نور لیزر توسط دستگاهی مخصوص به قسمتی از بدن که می خواهید موهای زائد آن از بین برود، تابیده می شود. لیزر ملانین مو را هدف قرار می دهد و حرارت را به ساقه مو و فولیکول آن هدایت می کند. حرارت و گرمای شدید فولیکول را کامل تخریب می کند و مو دیگر قادر به رشد نخواهد بود.

ایا در دوران بارداری رشد مو زیاد می شود؟

ایا در دوران بارداری رشد مو زیاد می شود

اصلاح موی بدن بانوان و خصوصا لیزر موهای زائد در بارداری به دلیل مشکلاتی که خانم‌ های باردار دارند، یک معضل است. یک خانم در دوران بارداری به دلیل افزایش و تغییرات هورمونی شاهد رشد موهای زائد بیشتری در بعضی نقاط بدن خود هست که این می تواند برایش آزاردهنده باشد. هر چه میزان هورمون استروژن و اندروژن در بدن بالاتر باشد، موجب می شود مو زائد حتی در نواحی که قبلا مو نداشته یا کمتر داشته بیشتر شود.

رشد بیشتر موهای زائد در سه ماهه سوم بارداری شدت بیشتری پیدا می کند. ممکن است یکدفعه ببینید روی صورت، گردن، سینه، شکم و بازوهای تان مو زائد روییده است. به هر حال رشد مو در دوران حاملگی کاملا طبیعی است و معمولا بعد از زایمان و تعادل هورمونی خود به خود از بین می روند.

هورمون های بارداری نه تنها بر رشد ناگهانی و تعداد موهای زائد تاثیر می گذارند بلکه چرخه رشد مو ها را نیز تغییر می دهند. مو های زائد صورت و بدن یک مرحله رشد و فعال ( آناژن ) دارند. هنگامی که مو کامل رشد می کند وارد مرحله استراحت ( تلوژن ) می شود و بعد از آن مو شروع به ریزش می کند.

هورمون های بارداری موجب می شوند مرحله ریزش موها به تاخیر بیفتد. به همین دلیل است که تصور می کنید در دوران حاملگی موها ضخیم تر و پر پشت تر می شوند. بدن در این دوران مثل قبل ریزش مو طبیعی ندارد.

بعد از زایمان تقریبا 3 تا 6 ماه طول می کشد هورمون ها به سطح طبیعی برگردند و موهای اضافی می ریزند. بعد از این مرحله شاهد ریزش موی ناگهانی خواهید بود که به آن تلوژن افلوویم می گویند.

وقتی به دلیل هورمون استروژن موهای زائد بیشتر می شوند، شما مجبور هستید زود به زود موها را اصلاح کنید. اما در این دوران شکم شما بزرگ شده و یا در حال بزرگ شدن است و روز به روز سنگین تر می شوید، در این زمان دسترسی به بعضی از بخش های بدن سخت تر شده و یا دیگر مثل گذشته حوصله شیو موهای زائد را ندارید. همه این مسائل سبب شده به دنبال راهی دائمی برای خلاص شدن از شر موهای زائد خود باشید. احتمالاً لیزر موهای زائد اولین فکری باشد که به ذهنتان برسد.

سوالات زیر ممکن است برای خانمهایی که اقدام به بارداری کرده اند یا باردار میباشند پیش بیاید. ایا لیزر موهای زائد در دوران  بارداری ضرر دارد؟ آیا لیزر موهای زائد در دوران شیردهی ضرر دارد؟ آیا لیزر برای جنین خطر دارد ؟ در ادامه به این مطلب میپردازیم.

ایا لیزر موهای زائد در دوران بارداری ضرر دارد؟

ایا لیزر مو زائد در بارداری خطر دارد

به طور کلی لیزر موهای زائد عوارض و خطرات طولانی مدت را به دنبال ندارد. گاهی عوارض لیزر قرمزی و التهاب پوست است که طبیعی و موقتی هستند و در طی چند رو برطرف می شوند. بنابراین لیزر موهای زائد یک روش ایمن است. اما با همه اینها پزشکان از خانم های باردار می خواهند که لیزر را به بعد از زایمان موکول کنند.

این پرهیز از لیزر در دوران حاملگی به خاطر تحقیقاتی است که بر روی موش‌ های باردار صورت گرفته است. اطلاعات کمی در خصوص آسیب اشعه لیزر به جنین وجود دارد، به همین دلیل استفاده از لیزر، در دوران بارداری از سوی پزشک ممنوع شده است. البته هنوز این تحقیقات به طور کامل تایید نشده است ولی بهتر است خانم های باردار در معرض اشعه لیزر قرار نگیرند.

عوارض لیزر موهای زائد در دوران بارداری

از جمله عوارض لیزر موهای زائد در دوران بارداری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

استفاده از کرم بی حسی در هنگام لیزر موهای زائد

برخی از خانم های باردار هنگام استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد خود در ناحیه مورد نظر دردهایی را احساس می کنند. البته به دلیل بارداری حتی ممکن است این دردها تشدید یابد. متخصص لیزر برای کاهش و تسکین درد از کرم های بی حسی استفاده می کند. اما مصرف کرم بی حس کننده اصلا خوب نیست. کرم بی حسی توسط پوست جذب بدن می شود و این مواد شیمیایی می تواند بر روی جنین در شکم مادر تاثیر بگذارد و درنتیجه یکی از عوارض لیزر در بارداری به شمار می آید.

حساسیت پوست در دوران بارداری

در دوران بارداری پوست بسیار حساس می شود. از این رو استفاده از لیزر موهای زائد ممکن است باعث ایجاد مشکلات پوستی همچون قرمزی، تورم، التهاب، سوزش، درد، خارش و دیگر مشکلات پوستی شود. این مشکلات مخصوصا در بعضی از نواحی بدن بیشتر است. انجام لیزر در نواحی سینه‌ و بیکینی که در این دوران حساس تر می شوند و عوارض پوستی بیشتر خود را نشان می دهد، اصلا توصیه نمی شود.

سنگینی وزن در دوران بارداری

یکی دیگر از دلایلی که موجب شده لیزر موهای زائد در بارداری را توصیه نکنیم، سنگینی وزن و شکم بزرگ خانم باردار است. در این دوران برای خانم باردار مشکل است که مدت زمانی را حین لیزر موهای زائد دراز بکشد یا بنشیند، مخصوصا اگر خانم 3 ماهه آخر بارداری باشد.

گرفتگی و انقباضات ماهیچه ها

از عوارض لیزر در بارداری می توان به گرفتگی و انقباضات ماهیچه ها اشاره کرد. مخصوصا وقتی لیزر روی شکم و ران ها انجام می شود. به دلیل اینکه امواج لیزر قوی هستند و می‌توانند فولیکول ‌های مو را تخریب کنند، استفاده از آنها می ‌تواند موجب گرفتگی عضلات شود و ادامه درمان لیزر غیرقابل تحمل شود.

تغییر رنگ پوست

در دوران بارداری به دلیل تغییر سطح هورمون ‌ها تولید ملانین یا رنگدانه ‌های پوستی در بعضی قسمت ها بیشتر می شود. به همین دلیل رنگ پوست زنان باردار در بعضی نواحی تیره تر می شود. مثلا رنگ نواحی سینه ها و شکم تیره تر متمایل به رنگ قهوه ای می شود. به دلیل تغییر رنگ پوست و اینکه رنگ آن به رنگ مو نزدیک تر شده، لیزر موهای زائد ممکن است کارایی کمتری داشته باشد و به نتیجه دلخواه خود بعد از لیزر نرسید.

تغییر تعداد جلسات

تعداد جلسات لیزر موهای زائد برای افراد باردار به چرخه رشد موهای آنها بستگی دارد. اما در دوران حاملگی به خاطر تغییرات هورمونی چرخه رشد نیز به هم می ریزد. مدت زمان چرخه رشد موها می تواند کوتاه شود و یا عواملی بر تحریک فولیکول های مو تاثیر بگذارد. از این رو ممکن است در بارداری رشد موهای زائد سریع تر و پرپشت تر شوند.

درمان لیزر موهای زائد چه مدت طول می ‌کشد؟

درمان لیزر موهای زائد چه مدت طول می ‌کشد؟

لیزر مو برای خلاص شدن از موهای زائد به صورت کامل و دائمی انجام می ‌شود. کل پروسه درمان می‌ تواند حداقل 6 ماه و حداکثر دو سال طول بکشد. مدت زمان پروسه لیزر موهای زائد به عوامل مختلفی همچون میزان رشد مو، ضخامت و رنگ مو، نوع پوست، مدل دستگاه و تبحر متخصص لیزر و … بستگی دارد.

در ابتدا متخصص لیزر مو توصیه می ‌کند که حداقل 6 جلسه لیزر انجام دهید. هنگامی که مرحله اول درمان تکمیل شد، یک تکرار درمان باید برای شش هفته دیگر انجام دهید تا به طور کامل موهای زائد بدن از بین برود. بعد از اینها ممکن است موهای زائد به تعداد خیلی کم رشد کنند که نیاز است یک جلسه اضافی دیگر بروید و پروسه درمان را تکمیل کنید.

جلسات لیزر موهای زائد در حدود 6 ماه تا یک سال طول می ‌کشد. این یعنی جلسات تا پایان بارداری نیز ادامه دارند. در پایان بارداری به دلیل سختی جا به جا شدن فرد و افزایش حساسیت پوستی، درمان موها را با لیزر سخت و دشوار می کند و باعث آزار و ناراحتی زن باردار در طی جلسات لیزر درمانی می شود.

علاوه بر این، در حاملگی چرخه رشد موها تغییر می کند. بیشترین میزان تاثیر لیزر، شش جلسه درمان است. موهای زائد هم فقط در مرحله رشد نور لیزر را جذب و تخریب می شوند. بقیه موها که در فازهای دیگر قرار ندارند نور لیزر بر آنها هیچ تاثیری ندارد. از این رو جلسات درمانی باید در مرحله رشد و فعال مو انجام شود.

اما به دلیل اینکه در حاملگی طول مدت مراحل رشد مو تغییر می کند ممکن است جلسات لیزر درمانی در مرحله نامناسبی از رشد مو قرار بگیرند و اثربخشی زیادی نداشته باشد. حتی در برخی موارد موجب فعال سازی مجدد فولیکول‌ هایی می ‌شوند که قبلاً غیرفعال شده اند. سطح هورمون‌ ها مدت زمان چرخه رشد مو را کوتاه تر می‌ کنند که موجب می شود رشد مو نسبت به قبل سریع تر شود.

آیا لیزر قبل از بارداری ضرر دارد؟

قطعا یکی از سوالات خانمهایی که اقدام به بارداری میکنند این است که آیا لیزر قبل از بارداری ضرر دارد؟

لیزر در زمان اقدام به بارداری هم میتواند خطرناک باشد. چرا که ممکن است در میانه دوره درمان باردار شوید و درمان شما نصفه رها شود. بهتر است بین جلسات لیزر موهای زائد وقفه نیفتد.

اگر در میانه درمان باردار شدید، بهتر است لیزر موهای زائد را به بعد از زایمان موکول کنید. به جای آن می توانید از سایر روش های حذف مو موقتی مثل تیغ و ژیلت، دستگاه اپیلیدی و غیره استفاده کنید.

چه مدت بعد از زایمان می توانید لیزر موهای زائد کنید

بعد از زایمان مدتی باید صبر کنید تا بدنتان از ضعف و خستگی های ناشی از بارداری و زایمان در بیاید و قوی تر شود. همچنین باید هورمون های تان متعادل شود تا بدنتان برای لیزر کردن آماده شود. از این رو قبل از تصمیم گیری برای لیزر کردن مو زائد از پزشک زنان سوال بپرسید و نظر او را جویا شوید. اگر زخم سزارین یا برش واژن دارید باید لیزر نواحی شکم و بیکینی را بعد از بهبودی قرار دهید.

آیا لیزر موهای زائد در دوران شیردهی ضرر دارد؟

لیزر موهای زائد در دوران شیردهی

برای خیلی از خانمهای که در دوران شیردهی هستند این سوال پیش میاد که آیا لیزر در دوران شیردهی ضرر دارد؟

اگر در دوران شیردهی هستید، باز هم بهتر است انجام لیزر موهای زائد را به بعد از شیردهی موکول کنید و در این دوران تحت هیچ لیزر و تشعشعی قرار نگیرد. البته تاکنون شواهدی مبنی بر رابطه‌ بین لیزر مو با عوارض احتمالی آن بر روی نوزادان گزارش نشده است اما برخی پزشکان لیزر موهای زائد در دوران شیردهی را توصیه نمی کنند.

در این دوران بدن مادر شیرده هم هنوز به تعادل هورمونی نرسیده و چرخه رشد مو به حالت طبیعی برنگشته از این رو انجام این روش علاوه بر عوارضش، اثربخشی و نتیجه خوبی نخواهد داشت.

انجام لیزر موهای زائد در دوران شیردهی موجب تغییراتی در تولید ملانین در بدن و تجمع بیش ‌از حد یا کمترین مقدار تجمع رنگدانه‌ ها می شود.

کرم‌ های بی ‌حسی موضعی که برای کاهش و تسکین درد بعد از لیزر استفاده می ‌شوند از طریق پوست به داخل خون و سپس وارد شیر می شوند.

پس به طور کلی میتوان گفت که بهتر است انجام دادن لیزر در دوران بارداری و شیردهی خطر دارد و بهتر است که به تعویق انداخته شود.

روش از بین بردن موهای زائد در بارداری

توصیه می کنیم در دوران بارداری از روش های زیر برای از بین بردن موهای زائد خود استفاده کنید:

اصلاح موهای زائد با تیغ

ساده ترین و رایج ترین روش اصلاح موهای زائد تیغ و ژیلت است. تیغ ژیلت هیچ عوارضی ندارد. قبل از زدودن موها با تیغ ابتدا ناحیه مورد نظر را با آب و صابون خوب نرم و مرطوب کنید تا عوارضی همچون قرمزی، سوزش، خارش و جوش زدن روی پوست ظاهر نشود. به هر حال چون تیغ موها را سطحی می برد، مجبور هستید که چند روز بعد دوباره موهای تان را اصلاح کنید. اما در عوض خیالتان راحت است که خطری جنین را تهدید نمی کند.

استفاده از دستگاه اپیلیدی

مورد بعدی که می توانید بدون هیچ نگرانی در دوران بارداری برای حذف موهای زائد بدن خود از آن استفاده کنید دستگاه اپیلیدی است. این دستگاه در سری خود موچین هایی دارد که با سرعت موهای زائد را از ریشه بیرون می آورند. کار با دستگاه اپیلیدی راحت است. برای کاهش عوارض پوستی همچون التهاب و قرمزی بهتر است یک روز قبل از اصلاح موها با اپیلیدی حمام بروید، لیف بزنید تا سلول های مرده پوست تان از بین برود.

اپیلاسیون با موم در دوران بارداری

به طور کلی اپیلاسیون در دوران بارداری خطری ندارد. اما هنگام استفاده از این روش باید به این نکات دقت کنید تا خطر انتقال عفونت و باکتری کاهش یابد. اگر برای اپیلاسیون موهای زائد به آرایشگاه و سالن های زیبایی می روید باید در آن مکان بهداشت به طور کامل رعایت شود. وسایل باید استرلیزه و نو باشند. از اپیلاسیون کار خود بخواهید روانداز تخت را عوض کند یا همراه خودتان ملحفه ای تمیز ببرید.

هنگام اپیلاسیون ناحیه بیکینی رعایت بهداشت مهم تر است. چرا که در دوران حاملگی واژن بسیار حساس است و میکروب می تواند به راحتی از راه واژن وارد بدن شود و به جنین آسیب وارد کند.

بند انداختن موهای صورت در بارداری

برای از بین بردن موهای زائد صورت بند انداختن بهترین روش می باشد. اگر در دوران بارداری حوصله رفتن به آرایشگاه را ندارید. شما می توانید در خانه به راحتی از این روش استفاده کنید. برای بند انداختن 2 راه دارید. اول اینکه با نخ معمولی آنقدر تمرین کنید تا بتوانید صورت تان به راحتی بند بیندازید. دوم اینکه دستگاه بندانداز برقی خریداری کنید. دستگاه هایی در بازار وجود دارند که شما می توانید برای اصلاح موهای زائد نازک و کوتاه پیشانی، چانه، گونه ها و بالای لب از آن استفاده کنید.

نتیجه گیری در مورد لیزر موهای زائد در حاملگی

نتیجه گیری در مورد لیزر موهای زائد در حاملگی

در مورد لیزر موهای زائد در بارداری تاکنون شواهد قطعی دال بر آسیب دیدن جنین وجود ندارند اما نبود اطلاعات کافی در این زمینه به این معنی نیست که لیزر موها در باداری برای مادر و جنین عوارض ندارد.

اگر چندین جلسه لیزر رفته اید و به تازگی متوجه شدید که حامله هستید، انجام این روش را تا پایان دوران بارداری به تعویق بیندازید. البته بعد از زایمان هم توصیه می شود از انجام لیزر موهای زائد تا پایان دوران شیردهی صبر کنید.

به طور کلی اشعه و نور لیزر هیچ صدمه ای به بدن نمی زند. چرا که این امواج توانایی یونیزه کردن ندارند و به عمق بدن نفوذ نمی ‌کنند. طبق تحقیقات و بررسی های انجام شده اثربخشی و ایمن بودن لیزر قبلا به اثبات رسیده بنابراین برای استفاده از آن جای نگرانی و تردید نیست.

لیزر موهای زائد سرطانزا نیست. همچنین برای اندام های داخلی بدن مشکلی ایجاد نمی کند. بر روی رحم و تخمدان ها نیز تاثیر نمی گذارد و برای باردار شدن ضرر ندارد. چون اشعه لیزر فقط تا پیاز مو سرایت می کند. این بدان معنی است که در حالت عادی می توانید برای از بین بردن موهای زائد خود از آن استفاده کنید. ولی در بارداری تا پایان این دوره صبر کنید و آن را عقب بیندازید.

سوالات متداول


به طور کلی لیزر موهای زائد عوارض و خطرات طولانی مدتی را به دنبال ندارد و یک روش ایمن و بسیار کم عارضه است. اما با همه اینها پزشکان از خانم های باردار می خواهند که بعد از زایمان شان به دنبال لیزر بروند. تحقیقاتی بر روی موش‌ های باردار صورت گرفته که نشان می داد احتمال آسیب دیدن جنین به واسطه اشعه لیزر وجود دارد. البته هنوز این تحقیقات به طور کامل تایید نشده ولی بهتر است خانم های باردار خود را در معرض اشعه لیزر قرار ندهند.



لیزر در زمان اقدام به بارداری هم ممکن است نتیجه خوبی نداشته باشد. اول اینکه ممکن است شما باردار شوید اما هنوز باخبر نشده باشید و لیزر کنید که خود این اشعه برای رشد جنین خوب نیست. دوم اینکه اگر در میانه دوره درمان باردار شوید، درمان شما نصفه رها می شود و همه وقت و هزینه هایتان بر باد می رود. چرا که برای دریافت نتیجه مطلوب بین جلسات لیزر نباید وقفه بیفتد.



اگر تحت درمان موهای زائد خود با روش لیزر هستید، بعد از تکمیل جلسات می توانید بلافاصله برای بارداری اقدام کنید و مشکلی پیش نخواهد آمد.



لیزر موهای زائد در دوران شیردهی نیز بهتر است به تعویق بیفتد. البته تاکنون شواهدی مبنی بر رابطه‌ بین لیزر مو با عوارض احتمالی آن بر روی نوزادان گزارش نشده اما بیشتر پزشکان توصیه می کنند لیزر موهای زائد به زمان بعد از شیردهی موکول شود. در این دوران بدن مادر شیرده هم هنوز به تعادل هورمونی نرسیده و چرخه رشد مو به حالت طبیعی برنگشته از این رو انجام این روش علاوه بر عوارضش، اثربخشی خوبی به دنبال نخواهد داشت.



این یکی از نگرانی های خانم ها این است که لیزر موهای زائد موجب صدمه دیدن تخمدان ها و افزایش خطر ناباروری می شود. عمق نفوذ اشعه این نوع لیزر فقط تا حد ریشه یا فولیکول موهاست و اشعه به داخل بدن و ارگان های داخلی نمی رسد که بخواهد روی آنها تاثیر منفی بگذارد. تاکنون هیچ تحقیقی در هر کجای دنیا نتوانسته این موضوع را اثبات کند که لیزر موهای زائد باعث نازایی می شود.


علاوه بر لیزر، روش هایی همچون اصلاح موهای زائد با تیغ، دستگاه اپیلیدی، اپیلاسیون با موم گرم و یا موم سرد برای از بین بردن موهای زائد در حاملگی استفاده می شوند.


4 دیدگاه در “لیزر موهای زائد در بارداری

  1. Hedyeh Karimi گفت:

    سه نوع دستگاه اپلیدی در مطلب هست از نظر کارایی کدومش بهتره؟و اینکه ممنون از توضیحات کاملی که میدین

    1. Hedyeh Karimi گفت:

      از نظر کارایی فرق چندانی ندارند و هر سه با کیفیت هستند خواهش میکنم لطف دارین

  2. MARYAM.JALALI گفت:

    از بین دستگاه بند انداز برقی و دستگاه اپلیدی کدوم رو پیشنهاد میکنین؟

    1. Hedyeh Karimi گفت:

      فرق چندانی ندارند و هردو کاربردی هستند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *