معرفی بهترین محصولات

فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد

فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد

یکی از تصورات اشتباهی که بعضی افراد نسبت به لیزر موهای زائد دارند این است که این روش در مدت زمان کوتاه، تمام موهای زائد را برای همیشه از بین می برد. اما در واقعیت چنین نیست. در لیزر باید یک دوره درمان را طی کنید تا بتوانید از شر موهای زائد بدن و صورت خود راحت شوید. لیزر موهای زائد یک فرآیند طولانی مدت است که باید در یک دوره مشخص با یک برنامه ریزی صحیح انجام شود.

مدت زمان طول دوره درمان با لیزر به نوع لیزر و دستگاهی که استفاده می شود، نوع پوست و ضخامت موی شما بستگی دارد. هر چه ریشه موهای شما ضخیم تر باشد طول دوره درمان بیشتر است. اما در نهایت به نتیجه دلخواهتان که داشتن پوستی بدون مو و صاف است خواهید رسید.

فقط این نکته را بدانید اگر واقعا تصمیم گرفته اید که از شر موهای زائد خود برای همیشه راحت شوید در این راه صبر و حوصله به خرج بدهید و کار را در نیمه رها نکنید.

چرا باید فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد باشد؟

چرا باید فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد باشد؟

دلیل فاصله جلسات لیزر موهای زائد به چرخه رشد مو در انسان مربوط است. هر تار مو از زمان رشد تا ریزش سه مرحله را طى مى ‌كند:

1- مرحله رشد يا آناژن

٢- مرحله انتقالی یا كاتاژن

٣- مرحله استراحت يا تلوژن

آناژن (مرحله رشد)

مرحله ای که در آن موها در حال رشد هستند آناژن نام دارد. در این مرحله سلول ‌های مو تکثیر و سلول های جدید ایجاد می شوند. مدت زمانی که مو در این فاز باقی می ماند به عوامل متعددی بستگی دارد. ناحیه ای که مو در آن در حال رشد است مهم است. همچنین به ژنتیک فرد هم مربوط می شود. هر چه مو مدت بیشتری در این مرحله باقی بماند، رشد بلندتری خواهد داشت. رشد مو فقط و فقط در همین مرحله انجام می شود.

ليزر موهای زائد فقط روى موهايى كه در مرحله رشد يا آناژن هستند، مؤثر است و روى موهايى كه در مرحله های انتقالی یا استراحت هستند، هیچ تاثیری ندارد. از این رو يكى از عوامل در اثربخشى ليزر، تعداد موهایی است که در مرحله رشد قرار دارند و ليزر روی آنها انجام می شود. هنگام لیزر تنها تعدادی از موها فعال و در حال رشد هستند و تحت تاثیر لیزر قرار می گیرند.

وقتی نور لیزر به موهای در فاز فعال تابیده می شود و روی آنها اثر می کند باید زمان کافی در حدود چند هفته طول برای رشد موهایی که غیرفعال بودند داده شود. اما اگر بین جلسات لیزر فاصله ایجاد نشود موهای غیر فعال فرصت رشد مناسب پیدا نمی کنند و بنابراین اشعه لیزر بر روی این دسته از موها هیچ تاثیری نخواهد گذاشت. در مرحه آناژن مو بیشترین ضخامت را و اشعه لیزر بیشترین اثر تخریبی را بر روی فولیکول مو دارد.

مرحله توقف رشد یا کاتاژن

بخش پایین تر فولیکول در مرحله توقف رشد شکل می گیرد و غلاف خارجی ریشه مو چروکیده می شود. در مرحله قبلی مو هر چقدر که توانسته رشد کرده است. در این مرحله یعنی توقف رشد یا کاتاژن مو دیگر رشد نمی کند و اندازه آن ثابت باقی می ماند. در عوض خود را برای افتادن و جای خود دادن به مو دیگر آماده می کند.

در مرحله کاتاژن ضخامت فولیکول رشد یافته کاهش می یابد، تغذیه رسانی از طریق خون تمام شده و از پیاز مو که مسئول تغذیه رسانی به آن است جدا می گردد.

مرحله استراحت یا تلوژن

در مرحله استراحت همه فعالیت های رشد مو متوقف می شوند و مو حدود یک تا چهار ماه روی پوست باقی می ماند و سلول مو به رشد خود ادامه می دهد تا ریشه مو محکم شود و مو بتواند داخل پوست بماند. در هر بازه زمانی تقریبا 10-15 درصد از موها در این مرحله قرار دارند. برای نواحی مختلف بدن مدت این دوره متفاوت است.

درمان لیزر موهای زائد

درمان لیزر موهای زائد

بعد از انجام لیزر تعدادی از موهای زائد از بین می روند و کاهش پیدا می کنند. ولی چون موها در مراحل مختلفی از رشد هستند تعدادی از آنها در هنگام لیزر از بین نمی روند و باقی می مانند. شما باید به بقیه موها زمان دهید که رشد کنند و جلسات بعدی در معرض هدف گیری اشعه لیزر قرار بگیرند. همچنین موهایی که به طور کامل از بین نرفتند، جلسه بعد با موهایی که قبلا در دسترس لیزر نبودند از بین بروند.

تحقیقات و بررسی ها نشان می دهد که پرتو لیزر نیز می تواند موهای غیر فعال را تحریک کند. در این صورت موهایی که بعد از هر جلسه لیزر فعال می شوند در جلسه بعدی به طور کامل از بین می روند.

اگر فاصله بین جلسات لیزر کم باشد چه میشود؟

در صورتی که جلسات لیزر خیلی به هم نزدیک و فاصله زمانی آن ها کم باشد و فاصله بین جلسات درست و اصولی نباشد نه تنها نتیجه دلخواه را نمی گیرید بلکه ممکن است دچار عوارض شدید لیزر موهای زائد شوید. برای رسیدن به نتیجه دلخواه باید صبور باشید و طبق دستورات متخصص به صورت اصولی فاصله جلسات لیزر را رعایت کنید.

فاصله بین هر جلسه لیزر موهای زائد باید چقدر باشد؟

فاصله بین جلسات لیزر را متخصص لیزر که به آن مراجعه کردید، تعیین می کند. او با توجه به نوع پوست، ضخامت و رنگ موی زائد، نوع دستگاه لیزر و از همه مهم تر ناحیه ای که می خواهید موهایش را حذف کنید، تعداد جلسات و فاصله بین هر جلسه را مشخص می کند.

به طور کلی مدت زمان فاصله بین جلسات 4 تا 6 هفته است. اما ممکن است متخصصی بین 6 تا 8 هفته یا برای لیزر موهای زائد قسمت های خاصی از بدن حتی تا 10 هفته هم فاصله زمانی بگذارد.

فاصله بین جلسات به ناحیه ای از بدن بستگی دارد که در حال لیزر کردن آن هستید. به عنوان مثال برای لیزر موهای زائد صورت 4 تا 5 هفته ، لیزر موهای زائد زیر بغل 5 تا 6 هفته و لیزر موهای زائد کمر 8 تا 12 هفته بین هر جلسه باید فاصله باشد.

از طرف دیگر زمان فاصله بین جلسات لیزر به سرعت رشد موهای زائد نیز بستگی دارد و ممکن است در شرایط خاص بیشتر یا کمتر شود.

حالا به صورت تک تک بررسی کنیم که فاصله بین جلسات لیزر موی زائد برای هر ناحیه از بدن به چه صورت است.

فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد صورت

فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد صورت

فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد صورت با بقیه قسمت های بدن فرق دارد. موهای زائد صورت نسبت به دیگر قسمت های بدن رشد سریع تری دارند، به همین دلیل توصیه می‌ شود فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد این ناحیه 4 تا 6 هفته باشد.

فاصله بین جلسات لیزر بیکینی و زیر بغل

برای ناحیه زیر بغل و بیکینی به دلیل اینکه سرعت رشد کندتر است، توصیه می ‌شود فاصله بین جلسات لیزر زیر بغل و بیکینی 5 تا 6 هفته باشد.

فاصله بین جلسات لیزر کمر

اصولاً متخصصین پیشنهاد می کنند که لیزر موهای زائد کمر و قسمت پشت با فاصله 8 تا 12 هفته انجام شوند.

فاصله بین جلسات لیزر بدن

فاصله بین جلسات لیزر کل بدن به ضخامت موهای زائد، نوع پوست، رنگ مو و از همه مهم تر به نوع دستگاه لیزر بستگی دارد. اما به طور میانگین می توان فاصله 6 هفته تا حداکثر 8 هفته را در نظر گرفت. البته برخی مواقع ممکن است لازم باشد 8 تا 10 هفته بین جلسات وقفه بیفتد.

اگر به یک کلینیک معتبر و مجهز مراجعه کنید و فرآیند لیزر موهای زائد را دقیق طبق نظر متخصص لیزر طی کنید بهترین و موثرترین نتیجه برای شما اتفاق خواهد افتاد.

طول دوره درمان لیزر موهای زائد چقدر است؟

طول دوره درمان لیزر موهای زائد چقدر است؟

چرخه رشد موی هر  فرد با دیگری فرق دارد. از این رو بعضی از موها در همان جلسه اول توسط لیزر از بین نمی روند و دوباره رشد می کنند. حداقل دوره درمان شش ماه طول می کشد. به این نکته توجه کنید که بعد از پایان دوره لیزر برای شارژ مجدد باید ۳ ماه بعد یک تمدید انجام دهید و بعد ۶ ماه و در نهایت سالی یکبار یک جلسه مراجعه کنید تا از روییدن مجدد مو پیشگیری شود.

نکته مهم برای فاصله ی بین جلسات لیزر موهای زائد

هنگامی که تصمیم جدی برای از بین بردن موهای زائد بدن و صورت خود می گیرید و به دنبال یک کلینیک برای لیزر هستید هرگز به مکان هایی که نامعتبر هستند و یا ادعا می کنند هزینه خیلی کمی را در ازای درمان دریافت می کنند مراجعه نکنید. چرا که ممکن است دستگاه های آنها پیشرفته نباشد، یا فرد تخصص لازم و تجربه کافی را نداشته باشد و حتی فاصله بین جلسات را کم و زیاد قرار دهد که نه تنها موهای زائد شما از بین نخواهد رفت بلکه پوست تان دچار عوارض بدی خواهد شد. باید حتما به یک کلینیک معتبر و مجهز، با دستگاه های پیشرفته و یک متخصص لیزر درمان باتجربه و ماهر مراجعه کنید.

نکات مهم برای قبل از جلسات لیزر

به خاطر نحوه عملکرد و اثر لیزر موهای زائد بایستی قبل از جلسات لیزر، متخصص لیزر از شما می خواهد موهای زائد خود را اصلاح یا شیو کنید؛ تا بهترین نتیجه را از دوره درمان خود با لیزر به دست بیاورید. در این بازه زمانی، لیزر برای اینکه قادر به شناسایی فولیکول مو باشد؛ شیو کردن با تیغ و یا ژیلت بهترین گزینه است.

شما می بایست فقط بخشی از موها را که بالاتر از سطح پوست هستند، اصلاح کنید. نباید مو را از ریشه خارج کنید. اگر اپیلاسیون کنید و موم بیندازید یا از کرم ‌های موبر استفاده کنید، دیگر ملانینی باقی نمی‌ ماند که اشعه لیزر بتواند آن را هدف قرار دهد.

هرگز موهای زائد خود را بلافاصله قبل از لیزر اصلاح نکنید چرا که ممکن است موجب تحریک و التهاب بیشتر پوست شود. حتماً یک روز قبل از جلسه لیزر موهای تان را شیو کنید تا سوزش و التهاب پوست برطرف شود و همچنین و زمان کافی برای رشد مجدد موهای زائد وجود نداشته باشد.

انجام شیو باید به بهترین حالت ممکن صورت بگیرد تا روی پوست تان قبل از لیزر آثاری از التهاب، سوزش، خارش و زخم وجود نداشته باشد. قبل از شیو ابتدا باید با یک صابون و یا ژل اصلاح محل را نرم و مرطوب کنید تا تیغ خیلی راحت موها را بزداید. می توانید از نرم کننده مو استفاده کنید. نرم کننده مو پوست را بسیار نرم و صاف می کند و به همین دلیل گزینه بهتری نسبت به صابون است. اگر پوست شما خیلی حساس است و بعد از اصلاح با تیغ شدیداً تحریک می شود، می توانید به جای تیغ از ماشین اصلاح برقی استفاده کنید.

فاصله بین هر جلسه لیزر موهای زائد با دستگاه لیزر خانگی

در هنگام استفاده از دستگاه های لیزر خانگی هم باید به فاصله بین جلسات دقت کنید. به دلیل اینکه دستگاه های خانگی برای لیزر مو زائد نسبت به دستگاه هایی که در کلینیک ها وجود دارد ضعیف تر هستند و قدرت کمتری دارند فاصله بین جلسات 2 تا 3 هفته کافی است.

اگر فاصله بین جلسات لیزر زیاد شود چه میشود؟

اگر فاصله بین جلسات لیزر زیاد شود چه میشود

زمان بین جلسات لیزر مو حدود چهار تا شش هفته است و معمولاً تعداد جلسات در طول یک دوره درمان کامل شش تا هشت جلسه می باشد. برخی افراد دو یا سه جلسه لیزر می کنند، اما بعد از شش ماه برمی گردند و می پرسند: «چرا موهای زائد ما دوباره رشد کرده است؟» نکته حائز اهمیت در درمان موهای زائد با لیزر این است که فولیکول های ناحیه مورد نظر مدام باید تحت تاثیر اشعه لیزر قرار گیرند تا نتیجه خوب و مطلوب را به دست آورید.

اگر فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد زیاد شود و یا اگر بین جلسات لیزر فاصله بیفتد چه میشود ؟ اینگونه ممکن است حتی فولیکول موهایی که در جلسات قبلی تخریب شدند دوباره خود را ترمیم و بازسازی کنند و رشد موها شروع شود. به همین دلیل بین جلسات لیزر وقفه نیندازید و کاری را که شروع کردید طبق برنامه درست و اصولی آن پیش ببرید تا نتیجه خوب برایتان حاصل شود.

اگر این روزها بنا به هر دلیلی وقت آزاد ندارید، مشغله کاری زیادی دارید و یا دائم در سفر هستید بدانید ممکن است این مشکلات و گرفتاری ها در روند درمان شما تداخل ایجاد کند. به همین دلیل مدتی صبر کنید و کمی که از بار مشکلات و گرفتاری های شما کاسته شد حالا برای لیزر موهای زائد اقدام کنید و درمان خود را سروقت انجام دهید. شما باید جلسات لیزر را طوری تنظیم کنید که در آنها کمترین وقفه بیفتد تا بهترین نتیجه را که داشتن پوستی نرم، صاف و بدون مو می باشد، دریافت کنید.اگر یک روز کار کنید و نمی توانید برای لیزر بروید حتما فردا و یا نزدیک ترین زمان را برای جلسه بعد انتخاب کنید و آن را کلینیک هماهنگ کنید.

1 دیدگاه در “فاصله بین جلسات لیزر موهای زائد

  1. لاله حسنی گفت:

    مفید بود مرسی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *