معرفی بهترین محصولات

انواع دستگاه لیزر موهای زائد

انواع دستگاه لیزر موهای زائد

روش های زیادی برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد. بعضی روش ها موقتی و برخی دیگر دائمی هستند و هر کدام از اینها مزایا و معایب خاص خود را دارند. یکی از روش های دائمی برای حذف موهای زائد استفاده از لیزر می باشد. امروزه لیزر موهای زائد به عنوان یکی از پرطرفدارترین و بهترین روش ها شناخته شده است. در این مقاله قصد داریم انواع دستگاه های لیزر موهای زائد را به شما معرفی و با مزایا و معایب هر کدام آشنا می کنیم.

چرا لیزر روش دائمی است ؟ ریشه هر مو دارای رنگدانه ای به نام ملانین است که هنگام رشد مو این رنگدانه فعال شده و بدنه مو را سیاه و به رنگ های تیره، قهوه ای، بلوند و … در می آورد. عملکرد لیزر به این صورت است که رنگدانه یا ملانین موجود در ریشه مو را نابود می کند. در این روش با استفاده از لیزر ، فولیکول موهای زائد از بین می روند که دیگر امکان رشد موهای زائد در آن ناحیه وجود ندارد. حذف موهای زائد با کمک لیزر طی چند هفته در جلسات متعدد انجام می شود. نتیجه کار در بیشتر مواقع دائمی و موفقیت آمیز است.

برای اینکه از نتیجه درمان موهای زائد خود با روش لیزر بالاترین سطح رضایت را داشته باشید، حتما باید کارکرد و ویژگی های انواع دستگاه های لیزر موهای زائد را بشناسید تا بتوانید با توجه به نوع و رنگ پوست و موی خود مناسب‌ ترین آنها را انتخاب کنید.

معرفی انواع دستگاه لیزر موهای زائد

دستگاه لیزر روبی

دستگاه لیزر روبی

لیزر روبی اولین دستگاه لیزری است که برای حذف موهای زائد مورد استفاده قرار گرفت. این دستگاه با طول موج کوتاه 194 نانومتر، ملانین را مورد هدف قرار می دهد. این دستگاه لیزر بیشترین میزان جذب نور در ملانین را دارد، از این رو برای افرادی با پوست تیره مناسب نیست چون به دلیل جذب بالا خطر تغییرات رنگدانه‌ ای در پوست‌ های تیره وجود دارد.

مزایا دستگاه لیزر روبی

این دستگاه برای کاهش و از بین بردن دائم موهای زائد موثر است. موهایی که مجددا رشد می‌ کنند خیلی نازک ‌و کم پشت هستند. درد و ناراحتی هنگام استفاده از این لیزر نسبت به دیگر لیزرها کمتر است و همچنین سیستم خنک کننده دارد که خطر سوختگی و عوارض جانبی را کاهش می‌ دهد.

معایب دستگاه لیزر روبی

این روش برای پوست ها تیره مناسب نیست. برای سطوح نسبتاً کوچک استفاده می شود و در مقایسه با دیگر لیزرها برای حذف دائمی موهای زائد به جلسات درمانی بیشتری نیاز دارد.

این روش با وجود مزایایی دارد اما دیگر قدیمی شده و روش های جدید و موثرتر جایگزین آن شده است.

دستگاه لیزر آی پی ال IPL

دستگاه لیزر آی پی ال IPL

دستگاه آی پی ال جهت برداشتن موهای زائد، جوان سازی پوست، کمرنگ تر کردن لک های صورت و جای جوش های سطحی استفاده می شود. دستگاه IPL لیزر نیست و پرتو نوری است، اما عملکرد آن مشابه لیزر است با این تفاوت که ارزان تر و سریع تر می باشد.

عملکرد دستگاه لیزر موهای زائد ipl به این صورت که پالس های نوری با تمرکز روی فولیکول موها گرمایی ایجاد می کنند که این گرما موجب تخریب فولیکول می شود و بدون صدمه به پوست و سوختگی، مو زائد و فولیکول آن از بین می رود. چون فولیکولی به جا نمی ماند بنابراین دیگر مو قادر نخواهد بود دوباره رشد کند.

تفاوت لیزر با آی پی ال در این است که لیزرها از پرتو نور تک رنگ در یک طول موج استفاده می کنند، اما آی پی ال از پرتو نور چند رنگ دارای طیف گسترده و غیر متمرکز برای تابیدن روی سطح پوست و هدف گیری ملانین استفاده می کند. آی پی ال به دلیل اینکه غیر متمرکز است نواحی بزرگتری را با سرعت بیشتری هدف می گیرد، ولی لیزر بیشتر بر روی یک نقطه خاص تمرکز می کند.

دستگاه آی پی ال بدون درد و بی خطر است و با پالس نوری شدیدی که ارسال می کند برای از بین بردن موهای صورت، پاها، پشت و پوبیس استفاده می شود. عوارض جانبی استفاده از این دستگاه کم و موقتی است. عوارضی همچون التهاب، قرمزی و تورم در محل درمان طبیعی است و خیلی زود خوب می شوند.

دستگاه آی پی ال برای چه افرادی مناسب است؟

دستگاه IPL برای کسانی که پوست روشن و مو تیره دارند مناسب است. چرا کهIPL پیگمان درون فولیکول مو را مورد هدف قرار می دهد. این دستگاه بسیار موثر است و خیلی از افرادی که از این روش استفاده کردند موهای زائدشان به طور کامل از بین رفته و دیگر رشد نکرده است. اما به هر حال اگر باز هم موها مجدداً رشد کند خیلی نازک و نرم خواهند بود.

هنگام استفاده از دستگاه آی پی ال اگر به تعداد لازم و کافی جلسات درمان را طی کنید موهای زائدتان هشتاد تا صد در صد از بین می روند. به هر حال برای اینکه اثرات این روش ماندگار باقی بماند و همیشه پوستی بدون مو و صاف داشته باشید می توانید سالی یک بار آن را تکرار کنید.

از فناوری IPL بیشتر در دستگاه لیزر خانگی یا سالن های زیبایی استفاده می ‌شود و می تواند کارکرد شخصی هم داشته باشد. اما فناوری های دیگر که در مورد آنها مفصل توضیح خواهم داد مثل الکساندریت، دیود و ان دی یاگ در دستگاه های کلینیکی استفاده می شوند و فقط پزشک یا شخصی که ماهر و باتجربه است مجاز به کار کردن با آنها هستند. امروزه دستگاه لیزر آی پی ال به دلیل اینکه دستگاه های دیگر اثرگذاری بالاتری دارند خیلی کم استفاده می شود.

دستگاه لیزر مو ایلایت Elight

دستگاه لیزر مو ایلایت Elight

یکی دیگر از انواع دستگاه لیزر برای موهای زائد دستگاه لیزر مو ایلایت است. دستگاه Elight ترکیب دستگاه RF ( رادیو فرکانسی ) و دستگاه IPL است. این دستگاه جهت درمان موهای زائد حتی موهای کرکی، جوانسازی پوست، درمان لک های پوستی و ضایعات پیگمانته، درمان ضایعات عروقی و درمان آکنه استفاده می شود.

دستگاه ایلایت elight بدون عوارض و با کمترین جلسات این امکان را فراهم نموده تا برای همیشه از شر موهای زائد راحت شوید.

دستگاه ان دی یاگ ND YAG

دستگاه ان دی یاگ ND YAG

لیزر موهای زائد در پوست‌ های تیره موضوع خیلی حساس و مهمی است. در پوست ‌های با رنگ تیره به خاطر اینکه ممکن است لیزر به جای آنکه جذب مو شود، پوست تیره را به اشتباه مو تشخیص دهد و جذب آن شود، احتمال سوختگی پوست خیلی زیاد می شود.

اگر دستگاه لیزر مناسب با این نوع پوست ‌ها انتخاب نشود، احتمال ایجاد سوختگی ‌های شدید وجود دارد. بنابراین باید از دستگاه ‌هایی استفاده کرد که طول موج زیادی دارد و فولیکول مو را به جای پوست هدف قرار می دهد.

دستگاه لیزر nd-yag یکی دیگر از انواع دستگاه های لیزر موهای زائد می باشد که نوری با طول موجی معادل 1064 نانومتر تولید می کند و با تابیدن این نور به ناحیه مورد نظر، موهای زائد آن از بین می رود. این دستگاه نیز همچون دیگر دستگاه های لیزر بیشترین جذب توسط ملانین را دارد.

هنگام استفاده از این دستگاه برای لیزر موهای زائد حتماً باید از سیستم های خنک کننده پوست استفاده کرد. زیرا موقع کار دستگاه حرارت خیلی زیادی تولید می کند و اگر از سیستم خنک کننده استفاده نکنید عوارض همچون تاول ها، سوختگی های شدید پوست را به دنبال خواهد داشت.

مزایای دستگاه nd yag

استفاده از دستگاه ان دی یاگ در کاهش رشد مو بسیار موثر است و نواحی بزرگ سطح پوست با کمک این لیزر می ‌توانند سریع تر درمان شوند.

علاوه بر لیزر موهای زائد در درمان موارد دیگر نیز کاربرد دارد. درمان جوش و لک های صورت، جوانسازی پوست، درمان بعضی اختلالات پوستی، پاک کردن تتوهایی که به رنگ تیره خاکستری، آبی یا مشکی هستند، درمان بعضی بیماری های چشم، درمان بیماری های مربوط به رگ ها در پا مثل واریس، برطرف کردن مشکلات عروقی و غیره از جمله موارد کاربرد دستگاه لیزر ان دی یاگ هستند.

معایب دستگاه nd-yag

لیزر موها با دستگاه ان دی یاگ ممکن است کمی دردناک باشد هرچند بسیاری از افراد می‌گویند درد آن کم و قابل تحمل است.

این دستگاه بر موهای نازک و روشن اثربخشی کمی دارد.

دستگاه لیزر ان دی یاگ برای چه کسانی مناسب است

دستگاه لیزر ان دی یاگ برای چه کسانی مناسب است

دستگاه لیزر ان دی یاگ YAG ND برای تمام رنگ های پوستی قابل استفاده می باشد اما به طور خاص برای پوست ‌های تیره و برنزه طراحی شده است. هنوز تحقیقات کافی روی این دستگاه انجام نشده و به طور دقیق مشخص نشده لیزر ان دی یاگ روی موهای روشن (مثل بلوند، قرمز و خاکستری) موثر هست یا نه.

برای از بین بردن موهای زائد با دستگاه ان دی یاگ nd yag افراد با رنگ پوست روشن و موهای تیره، به سه تا 7 جلسه درمان نیاز دارند. فاصله زمانی جلسات باید بین چهار تا شش هفته باشد. در این روش فرآیند درمان موهای زائد با لیزر برای افراد با رنگ پوست تیره یا موهای روشن و کرکی طولانی تر است و به تعداد جلسات بیشتری نیاز دارند. تعداد جلسات توسط پزشک متخصص تعیین می شود.

در حال حاضر بهترین دستگاه لیزر موهای زائد که از تکنولوژی ان دی یاگ استفاده می کند لیزر دکا است. لیزر دکا به هر دو لیزر الکساندریت و ان دی یاگ مجهز می باشد و به همین دلیل این دستگاه انعطاف ‌پذیری بالایی دارد و توانسته رضایت استفاده کنندگان را به خود جلب کند.

دستگاه لیزر دایود Diode

دستگاه لیزر دایود Diode

یکی دیگر از انواع دستگاه ليزر موهاي زائد که جزء پرکاربردترین دستگاه ها مخصوصاً در ایران می باشد، دستگاه لیزر دایود است. این دستگاه در پنج دسته بندی مختلف وجود دارد. هر یک از دسته بندی های این دستگاه، برای لیزر نوع خاصی از موهای زائد مناسب است.

طول موج نوری که توسط دستگاه دایود تولید می شود 800 یا 808 نانومتر است. طول موج نور تولید شده توسط دایود از طول موج دستگاه الکساندرایت بیشتر و از طول موج دستگاه ان دی یاگ کمتر است. بنابراین نسبت به دستگاه الکساندرایت به عمق پوست نفوذ بیشتری دارد. نور تولید شده توسط دستگاه دایود در عمق پایین تر گرمای بیشتر تولید می کند.

دستگاه دایود برای چه پوستی مناسب است ؟

دستگاه دایود برای موهای ضخیم، موهای تیره، موهای روشن، موهای نازک و کرکی هر کدام جداگانه دستگاه های مخصوص به خود را دارد. همچنین تعداد موهای زائد و رنگ پوست فرد نیز در انتخاب دسته دستگاه دایود، موثر است. تشخیص اینکه برای هر دسته از کدام دستگاه دایود استفاده کند به عهده پزشک می باشد.

دستگاه لیزر Diode عملکردی شبیه دیگر دستگاه های لیزر موهای زائد دارد. این دستگاه نوری قرمز رنگ تولید می کند و این نور در کسری از ثانیه به فولیکول های موجود در ریشه مو تابیده می شود. ملانین یا رنگ دانه های موجود در فولیکول مو، نور تابیده شده را جذب می کنند و سپس از بین می روند.

این روش مثل سایر روش های لیزر موهای زائد روی موهای تیره و پوست های روشن اثربخشی بیشتری دارد. دسته بندی چهار و پنج این دستگاه برای پوست هایی که به رنگ تیره تر است مناسب می باشد.

استفاده از دستگاه دایود برای لیزر موهای زائد معمولاً بین شش تا ده جلسه لازم است. فاصله زمانی بین جلسات برای موهای زائد صورت چهار تا شش هفته و موهای زائد بدن شش تا هشت هفته توصیه می شود. بعد از طی دوره درمان به طور کامل و مرتب تقریبا 80 تا 90 درصد موهای زائد از بین می روند.

مزایای دستگاه لیزر دایود

این دستگاه نوری فرکانسی مشخص را به صورت یکنواخت تولید و به سطح پوست می تاباند. یکنواختی تولید و تابش نور توسط این دستگاه، خطرات احتمالی آن را کم کرده است. همچنین میزان نفوذ پذیری نور یکنواخت تولید شده در پوست زیاد است.

طول موج نوری که این دستگاه تولید می کند، نسبت به روش های آی پی ال بیشتر است. به همین دلیل دستگاه دایود در لیزر موهای زائد از سرعت خیلی بالاتری برخوردار است و سرعت آن دو تا سه برابر دستگاه آی پی ال است.

دستگاه دایود دارای قدرت بسیار بالایی است و در برابر ضربه مقاوم است. هندپیس دستگاه همان بخشی که با حرکت روی پوست، نور را به محل می تاباند، خیلی محکم و بادوام است.

از دستگاه دایود می توان برای لیزر موهای زائد تمام قسمت های بدن استفاده کرد و از همه مهم تر اینکه برای رنگ پوست های تیره و برنزه نیز مناسب است. همچنین برای از بین بردن موهای زائد در ناحیه بیکینی، دستگاه دایود گزینه مناسب تری محسوب می شود.

بهترین دستگاه لیزر دایود، دیود وکتوز نام دارد که توسط شرکت ساینوشور آمریکا ساخته شده است. از لحاظ سرعت، دیود وکتوز بهترین دستگاه لیزر موهای زائد است. درد حاصل از لیزر با این دستگاه خیلی خیلی کم است.

دستگاه لیزر الکساندرایت alexandrite

دستگاه لیزر الکساندرایت alexandrite

دستگاه لیزر الکساندرایت یکی از پیشرفته ترین و معروف ترین دستگاه های لیزر برای از بین بردن موهای زائد در کلینیک ‌های زیبایی است. لیزر الکساندرایت از کریستال الکساندریت بهره می ‌برد و از نوع لیزرهای جامد است که دارای طول موج 755 نانومتر و در محدوده نور مرئی می باشد. طول موج تولید شده توسط این دستگاه از دستگاه های دایود با طول موج 808 نانومتر و دستگاه ان دی یاگ با طول موج 1064 نانومتر کمتر است.

عملکرد دستگاه لیزر الکساندرایت به این صورت است که نوری را با طول موج مشخص تولید می کند و به محل مورد نظر می تابد. این نور توسط ملانین یا رنگ دانه های موجود در فولیکول ها یا پیاز ریشه مو جذب می شود و از این طریق موهای زائد بدن را از بین می برد.

نور لیزر الکساندرایت به رنگ سبز است و از این نظر با دستگاه های لیزر دیگر فرق دارد. این لیزرها نور مادون قرمزی با انرژی بسیار بالا تولید می کنند. انرژی این نور وارد پوست می شود و بعد تبدیل به انرژی گرمایی می شود. گرمای تولید شده ریشه مو را می سوزاند و از بین می برد.

مزایای دستگاه لیزر الکساندرایت

لیزر الکساندرایت را یکی قدرتمندترین و موثرترین لیزر از میان دیگر لیزرها می دانند.

سرعت بالای پالس موجب شده در زمان کمتری موهای زائد را از بین ببرد.

برای حذف موهای نازک و کرکی نسبت به دیگر لیزرها تاثیر بیشتری دارد.

طول موج و میزان انرژی برای از بین بردن هر نوع مو در این دستگاه قابل تنظیم است.

این دستگاه برای جلوگیری از سوزش پوست سیستم خنک کننده دارد.

لیزر الکساندرایت در کنار حذف موهای زائد در درمان لک ‌های پوستی، جوانسازی، رفع جوش ها، رگ ‌های عنکبوتی، لک‌ های مادرزادی عروقی و پاک کردن تتو کاربرد دارد.

این دستگاه نسبت به دستگاه دایود بزرگتر است و برای لیزر قسمت های بزرگ تر بدن مثل سینه و کمر مناسب تر است.

عوارض دستگاه الکس نیز نسبت به دستگاه های لیزر دیگر خیلی کمتر و نزدیک به صفر است.

معایب لیزر الکساندرایت

برای پوست‌ های برنزه یا تیره مناسب نیست

استفاده از این دستگاه نسبت به سایر روش های دیگر با درد بیشتری همراه است.

ممکن است باعث تغییر رنگ دانه ‌های پوست شود.

دستگاه الکساندرایت نسبت به دیگر دستگاه های لیزر گرانتر است. به همین دلیل درمان موهای زائد با این دستگاه هزینه بیشتری خواهد در پی داشت.

دستگاه لیزر الکساندرایت برای چه افرادی مناسب است؟

دستگاه لیزر الکساندرایت برای چه افرادی مناسب است؟

این لیزر برای حذف موهای زائد پوست‌ های سفید و روشن تا سبزه مناسب است. افرادی که موهای خیلی ضخیم یا رنگ پوست سبزه و تیره رنگ دارند، نمی ‌توانند بهترین جواب را از این دستگاه بگیرند. همچنین برای از بین بردن موهای نازک و کرکی از دیگر لیزرها مؤثرتر است.

بیشتر مواقع رنگ پوست هر کدام از اعضای بدن با هم فرق دارد. مثلاً رنگ پوست دست، پا، شکم با رنگ پوست قسمت های دیگر مثل زیر بغل ، ناحیه بیکینی و کمر متفاوت است. برای این افراد باید برای هر قسمت از بدن دستگاه مخصوص به خودش را استفاده کرد.

البته به تازگی دستگاه های جدیدتر الکساندریت طراحی و عرضه شده اند که می ‌توانند انواع رنگ های پوست را تحت پوشش خود قرار دهند.

دستگاه لیزر موهای زائد الکساندر کار را در جلسات کمتر و در هر جلسه با سرعت بیشتر انجام می دهد. تعداد جلسات لازم در این روش، بین چهار تا شش جلسه است. فاصله زمانی بین جلسات نیز بین 4 تا شش هفته می باشد.

محبوب ‌ترین فناوری لیزر الکساندر دستگاه کندلا جنتل می باشد. این شرکت با بیشتر از 20 سال سابقه از قدیمی ‌ترین تولیدکنندگان لیزر و تجهیزات پزشکی آمریکا است.

3 دیدگاه در “انواع دستگاه لیزر موهای زائد

  1. saeed.ramazani گفت:

    خیلی عالیه مطالبتون همه چیز رو کامل توضیح دادین

    1. Hedyeh Karimi گفت:

      خواهش میکنم ممنون از نظرتون

  2. SoGoL گفت:

    با سلام
    ببخشید ی سوال داشتم ؟ لیرز کردن موها عوارضی ندارد !/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *