عوارض لیزر موهای زائد : داشتن صورت و بدنی صاف و بدون مو آرزوی هر کسی مخصوصا خانم هاست. روش های مختلفی از جمله دستگاه اپیلیدی ، اپیلاسیون با موم ، لیزر، الکترولیز و … برای از بین بردن موهای زائد وجود دارد. برخی از این روش ها موقتی و برخی دائمی هستند.
یکی از روش های دائمی برای از بین بردن موهای زائد لیزر است. امروزه لیزر موهای زائد یکی از بهترین راهکارهای موثر برای رهایی از دست موهای مزاحم صورت و بدن است.
لیزر موهای زائد یک روش غیر تهاجمی می باشد که روش دائمی برای رشد نکردن موهای زائد است. اشعه لیزر با قدرت زیاد به پیاز مو برخورد می کند و آنها را از بین می برد. پ
یگمنت های موجود در مو اشعه را جذب می کند و موها را درون پیاز مو از بین می برد. لیزرها و منابع نوری آن تنوع زیادی دارد که برای موهای زائد صورت و بدن با هر رنگ و نوع پوستی قابل استفاده هستند.
همه روش های از بین بردن موهای زائد هر چقدر هم ایمن و کم تهاجم باشند عوارضی را به دنبال دارند که لیزر هم از این قاعده مستثنی نیست. در این مقاله می خواهیم مضرات لیزر موهای زائد را با هم بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
عوارض لیزر موهای زائد
درمان موهای زائد با لیزر در کنار مزایایی که دارد معایب خاص خودش را نیز دارد.
درد بعد از لیزر موهای زائد
پروسه انجام لیزر دردناک نیست. اما گاهی به دلیل حساسیت پوست یا استفاده نکردن از راه های خنک سازی در طی درمان، بیمار دچار سوزش و درد می شود.
از این رو متخصص لیزر درمانی قبل از انجام لیزر پماد بی حسی موضعی به پوست می زند تا بیمار دردی را احساس نکند. استفاده از کمپرس سرد فوراً بعد از درمان نیز باعث کاهش درد می شود.
قرمزی و التهاب بعد از لیزر
لیزر موهای زائد پیاز مو و فولیکول های مو را مورد هدف قرار می دهد. وقتی ارگان های مو ساز بدن صدمه می بینند، بدن از خود واکنش نشان می دهد.
التهاب، تورم و قرمزی بعد از لیزر طبیعی و موقتی است و خیلی زود ظرف چند ساعت تا 2 روز ناپدید می شوند. ممکن است بعد از لیزر در اطراف محلی که موهای زائد حذف شده اند احساس گزگز و ذوق زدن پوست را داشته باشید و نسبت به لمس حساس شوید.
هر چند این علایم در همه افراد یکسان نیست و ممکن است فردی آنها را تجربه نکند.
قسمت هایی از پوست که دچار این عارضه می شوند از لحاظ ظاهری شبیه پوستی هستند که به تازگی اپیلاسیون شده است.
برای درمان التهاب و قرمزی می توان بلافاصله بعد لیزر از کمپرس سرد و استروئیدهای موضعی که به بهبودی این علائم کمک می کنند، استفاده کرد.
زخم بعد از لیزر
گاهی اوقات لیزر می تواند فولیکولهای مو را تحریک کند و زخم و خونریزی کمی به وجود آید. این عارضه بیشتر در افرادی که موهای زیر پوستی دارند روی می دهد.
برخی گزارش ها حاکی از آن است که در بیش از 30 درصد کسانی که پوست روشن دارند و از لیزرهای پالس بلند روبی و الکساندرایت استفاده می کنند، این مشکل ایجاد می شود.
پوسته پوسته شدن بعد از لیزر
از بین بردن موهای زائد با استفاده از لیزر ممکن است باعث پوسته پوسته شدن و تشکیل پوسته در اطراف ناحیه مورد نظر شود. دلیل اصلی پوسته پوسته شدن پوست به استفاده بیش از حد لیزر روی یک منطقه از پوست مربوط می شود. این عارضه چند روز بعد از حذف موها مشاهده می شود و خیلی زود برطرف می شود.
عوارض سوختگی با لیزر
سوختگی های کم بعد لیزر نیز تا حدی رایج است. سه درجه سوختگی وجود دارد. سوختگی درجه یک خیلی زیاد نیست و با گذشت زمان پوست بهتر بهبود می یابد.
سوختگی درجه دوم و سوم منجر به تاول، پوسته پوسته شدن، لکه تیره زدن و لکه روشن زدن پوست و باقی ماندن جای سوختگی روی پوست می شود.
سوختگی در طی حذف موهای زائد با استفاده از لیزر در بیماران دارای پوست تیره تر بیشتر رخ می دهد، زیرا پوستی که رنگدانه های تیره دارد، راحت تر لیزر را جذب می کند.
اگر دچار سوختگی درجه دو شوید ممکن است پوست تان تاول بزند. تاول های پوستی دردناک هستند و صحنه ناخوشایندی را روی پوست به وجود می آورند.
اگر تاول ها به موقع درمان نشوند ممکن است منجر به ایجاد اسکار، جای سوختگی و تغییر رنگ دانه های پوستی شوند.
دلیل ایجاد تاول بیشتر به خاطر این است فردی که لیزر می کند از تجربه و دانش کافی برای انجام لیزر برخوردار نیست.
اکثراً سوختگی کم و خفیف جزء عوارض لیزر موهای زائد می باشد اما موارد زیادی هم گزارش شده که در آن سوختگی زیاد است.
هشدار: اگر موقع لیزر احساس گرما و حرارت شَدید کردید و یا درد بسیار زیادی را تجربه کردید حتما موضوع را با متخصص لیزر درمانی مطرح کنید. چرا که ممکن است سبب بروز سوختگی روی پوست شود.
تغییر رنگ پوست در اثر لیزر
تغییرات خفیف در رنگ پوست می تواند جزئی از مضرات اشعه لیزر موهای زائد باشد که ممکن است کمی تیره تر یا روشن تر شود.
اگر فردی پوست روشنی دارد، دچار تیرگی رنگ پوست می شود و برعکس، اگر فردی پوست تیره ای داشته باشد، رنگ پوستش روشن تر خواهد شد.
هایپرپیگمنتیشن
به تیره شدن پوست بعد حذف موها به کمک لیزر هایپرپیگمنتیشن می گویند. لیزر تولید ملانین را تحریک می کند و موجب افزایش رنگدانه ها و واکنشی مانند برنزه شدن پوست می شود.
تیرگی پوست را زمانی می بینید که پوست شما زخم شده است. حتما دیده اید که جای زخم در ابتدا تیره تر از قسمت های دیگر هست. هایپرپیگمنتیشن موقتی است و تقریبا طی ۳ تا ۴ هفته خوب می شود.
اگر لیزر موجب زخم و یا اسکار شود، هایپرپیگمنتیشن مدت زمان بیشتری روی پوست خواهد بود و روند بهبودی آن طولانی تر می شود.
هایپوپیگمنتیشن
به روشن شدن پوست بعد از حذف موها با استفاده از لیزر هایپوپیگمنتیشن می گویند. نور لیزر تولید ملانین را مهار و موجب کاهش رنگدانه ها می شود که روشن تر شدن پوست را به دنبال دارد.
این عارضه هم موقتی است اما برای خیلی از افراد ناراحت کننده است. این عارضه می تواند حتی تا چند ماه هم ماندگار باشد.
برخی کارها به بهبودی سریع تر تیرگی و روشنی پوست بعد از لیزر کمک می کند:
- دوری از نور مستقیم خورشید
- استفاده از کرمهای ضد آفتاب به مدت ۶ هفته قبل و بعد از لیزر موهای زائد
کبودی پوست بعد از لیزر
کبودی پوست روی قسمت هایی که برای حذف موها تحت لیزر قرار می گیرند از دیگر مضرات لیزر موهای زائد می باشد.
کبودی یکی از عوارض نادر لیزر موهای زائد است. افرادی که پوست های بسیار حساسی دارند و خیلی راحت کبود می شود ممکن است بعد از لیزر شاهد کبودی در پوست شان باشند.
افراد دیابتی، کسانی که بیماری های پوستی یا مشکلات گردش خون دارند، به دلیل گردش خون ضعیف بیشتر در معرض کبودی پوست قرار دارند.
در بعضی مواقع می توان با قطع مصرف داروهای ضد انعقاد خون مانند آسپرین یا اجتناب از مصرف ویتامین E به مدت 2 هفته قبل از درمان با لیزر، از به وجود آمدن کبودی ها پیشگیری کرد.
عفونت بعد از لیزر
یکی دیگر از عوارض لیزر موهای زائد که نادر است عفونت می باشد. به همین دلیل خیلی مهم است که بعد از انجام لیزر نواحی مورد نظر را تمیز نگه دارید چون ممکن است دچار عفونت شوند.
آسیب چشمی
یکی از خطرات لیزر موهای زائد احتمال آسیب چشمی است. مهم است که از چشمان خود در هنگام استفاده از لیزر محافظت کنید.
آسیب دیدن چشم ها هنگام لیزر بسیار نادر است اما اگر این اتفاق روی دهد یک اثر جانبی طولانی مدت و مضر می باشد.
هر پالس نور که به چشم وارد شود، ممکن است به شبکیه آسیب برساند و منجر به کوری شود. پزشکان استفاده از لیزر را در اطراف حدقه چشم توصیه نمی کنند.
زیرا نور آن می تواند به چشم آسیب برساند. البته این عارضه موقع استفاده از لیزر با طول موج بلندتر رخ می دهد و ممکن است موجب قرمزی، درد چشم، تاری دید، حساسیت به نور و لکه های شناور در میدان بینایی شود.
تاثیر لیزر بر روی بعضی رنگ پوست و مو ها
اثر بخشی لیزر تاحدودی به رنگ پوست و مو بستگی دارد. لیزر برای روی موهای قرمز، بور و خاکستری اثر ندارد. کسانی که پوست خیلی تیره یا خیلی روشن دارند لیزر خیلی موثر و نتیجه بخش نخواهد داد.
تاثیر لیزر روی موهای نازک و کرکی مانند خیلی کم است. این روش معمولا بر روی موهای زائد ضخیم و تیره تر و پوست های روشن تر عملکرد بهتری دارد.
تشخیص موها برای کسانی که پوست تیره دارند کمی سخت است از این رو ممکن است اثربخشی لیزر کمتر باشد.
روش حذف موها با لیزر دائمی نیست
آیا لیزر دائمی است ؟ خیلی ها تصور می کنند موهای زائد با لیزر به طور کامل حذف می شوند و دیگر نمی رویند، اما این تصور اشتباه است.
موهای زائد با لیزر فقط در مواجهه با موهایی که رشد فعال دارند، موثر است. این روش فولیکول موهایی را به طور دائم از بین می برد که در مرحله رشد هستند.
به همین دلیل از رشد فولیکول های موهای تازه پیشگیری نمی کند. از این رو فرد مجبور است حداقل سالی یک یا دو بار برای حذف موهای زائد تازه رشد کرده مراجعه کند.
هزینه لیزر
یکی از معایب لیزر موهای زائد گران بودن این روش در مقایسه با دیگر روش های حذف موهای زائد می باشد.
اما به هر حال این روش دوام بیشتری دارد. هزینه لیزر موهای زائد با توجه به تعداد جلسات آن تعیین می شود. برای از بین بردن موهای زائد توسط لیزر به حداقل 4 تا 6 جلسه نیاز است.
بعد از شروع نمی توانید بین جلسات فاصله بیندازید. برای رسیدن به نتیجه ایده آل باید در طول درمان تمام جلسات را تا انتها بروید که همین خود موجب سنگینی هزینه ها می شود.
آیا لیزر موهای زائد سرطان زاست
خیلی ها از عوارض لیزر موهای زائد و سرطان می پرسند. در جواب باید عرض کنم که لیزر سرطانزا نیست. چرا که انرژی موجود در نور لیزر به صورت سطحی بوده و هرگز به عمق پوست وارد نمی شود.
دستگاه های لیزر به گونه ای هستند که تنها پیاز مو را هدف بگیرند. البته فرد باید باتجربه و ماهر باشد تا نور لیزر را به صورت مستقیم و مدت زیاد بر روی فولیکول های پوست قرار ندهد.
مضرات لیزر موهای زائد زیر بغل
تا به امروز هیچ گزارشی در مورد عوارض لیزر موهای زائد زیر بغل که موجب آسیب به غدد لنفاوی شده باشد، گزارش نشده است.
چرا که لیزر ماهیت نوری داشته و عمق نفوذ آن نیز بسیار کم است به همین دلیل خطر جدی برای فرد ایجاد نمی کند.
به عنوان کلام آخر باید بگویم برخی عوارض لیزر موهای زائد به کلینیکی که مراجعه می کنید بستگی دارد.
اگر برای حذف موهای زائد به کلینیک غیرمعتبر بروید و کار توسط یک فرد بی تجربه و غیرمتخصص انجام شود احتمال بروز عوارض لیزر موهای زائد بیشتر و بیشتر می شود. حتما در انتخاب مرکز لیزر خود دقت کنید و هر جایی نروید.
اگه دستگاه با کیفیت باشه عوارض آنچنانیی نداره.